IMSO IMSO IMSO IMSO IMSO IMSO IMSO IMSO IMSO IMSO IMSO
Ga naar de IMSO website IMSO IMSO IMSO IMSO IMSO IMSO IMSO IMSO IMSO
Ga naar de IMSO website IMSO
Ga naar de eerste pagina
Ga naar de IMSO website
IMSO IMSO
Ga naar de vorige pagina
IMSO
Ga naar het einde van deze pagina
IMSO
Ga naar de eerste pagina
IMSO
Stuur een email naar IMSO
IMSO
Vragen en antwoorden
IMSO
Print deze pagina
IMSO
    IMSO [this page in english]  
IMSO

IMSO en de ontwikkeling van roetfilters

IMSO is de roetfilters gaan ontwikkelen in 1999 naar aanleiding van de vragen van onze klanten in de scheepvaart.

Deze vragen kwamen juist uit de scheepvaart omdat wij sinds 1987 bezig waren met uitlaatfilters te ontwikkelen voor de natte scheepsmotoren.

De uitgangspunten bij het ontwerp van de roetfilters zijn: onderhoudsvriendelijkheid, maximaal zelf-reinigend vermogen en bedrijfszekerheid.

De filtersystemen zijn in eerste instantie getest op een DAF 1700 motor. Deze motor staat bekend om zijn roetuitstoot. De testresultaten gaven aan dat de roetuitstoot verminderd werd met 75-90%.

De volgende stap was het verhogen van de bedrijfszekerheid: dit werd bereikt door de toevoeging van een veiligheidsklep. Bij een storing worden de rookgassen ongehinderd doorgelaten; de storing kan op een later moment verholpen worden.

Door het ontwerp verder te verfijnen is de geluidsdemping van het filter verder verbeterd. Er wordt nu een geluidsdemping bereikt tot onder de 56 dBa.

Tenslotte is het filter uitgebreid getest volgens EU regelgeving en voldoet aan de gestelde ARBO eisen: geen vermogensverlies, geen hoger brandstofverbruik, een uitstekende geluidsdemping en een enorme reductie van de roetuitstoot.

Uiteraard staat de ontwikkeling van het roetfilter niet stil: IMSO is nog iedere dag bezig met het zoeken naar verbeteringen en het ontwerpen van nieuwe modellen, zodat er voor elke dieselmotor een filter geleverd kan worden.
1987 - natte uitlaatfilter
1999 - droge uitlaatfilter
2003 - 75-90% minder roet
2004 - verbeterde demping
2005 - ECB keuring
2009 - TÜV test


IMSO
tel: +31 (0)20 642 60 11  fax: +31 (0)20 644 52 75  Oldengaarde 30  1083 TJ  Amsterdam IMSO Ga naar de vorige pagina Ga naar het begin van deze pagina Ga naar de eerste pagina Stuur een email naar IMSO Vragen en antwoorden Print deze pagina